Vyökoejärjestelmä muuttuu – ylimenokauden järjestelyjä

Vyökoetoiminta siirtyy Suomen Dan-Kollegion vastuulta vuoden vaihteessa perustettavalle Judoliiton vyökoekomissiolle. Tässä tiedotteessa kerrotaan käytännön järjestelyistä, joita muutos aiheuttaa

Graduoinnit vuodesta 2017 alkaen

- Mikäli suunnittelet hakemista mustanvyön kokeeseen ensi vuonna, tulee vyökoehakemus toimittaa 1.1.2017 alkaen judoliiton toimistoon. Toistaiseksi käytetään nykyisiä hakemuslomakkeita. Lähetä hakemus mieluiten skannattua osoitteeseen toimisto@judoliitto.fi, tai toissijaisesti postitse judoliiton toimistoon (Suomen Judoliitto, Radiokatu 20, 00240 Helsinki). Vuodenvaihteen jälkeen hakemusten käsittelymaksu 120€ on maksettava judoliiton tilille FI5815213000104077 ja viitekenttään tulee merkitä kokelaan nimi. Kerran maksettu hakemuksen käsittelymaksu, joka on aikanaan maksettu SDK:n tai 1.1.2017 alkaen Suomen Judoliiton tilille, on voimassa niin kauan kuin vyökoe on hyväksytysti suoritettu. Ne joulukuun aikana lähetetyt hakemukset, joita Dan-Kollegion hallitus ei ehdi käsitellä vuoden viimeisessä kokouksessaan siirtyvät judoliiton vyökoekomissioon käsiteltäväksi.

- Jos sinut on jo hyväksytty aiemmin vyökokeeseen ja aiot mennä itse kokeeseen vasta ensi vuonna, ei sinun tarvitse tehdä tässä vaiheessa mitään, mutta sinun tulee ilmoittautua määräaikaan mennessä siihen kokeeseen johon olet tulossa, jotta vyödiplomit saadaan painatetuksi ja voidaan luovuttaa heti hyväksytyn kokeen jälkeen. Hylätyt hakemukset: Mikäli olet lähettänyt hakemuksen Suomen Dan-Kollegiolle, eikä sitä ole vielä hyväksytty, siirtyy hyväksyntä perustettavan vyökoekomission vastuulle vuoden vaihteessa automaattisesti.

- Vuonna 2016 vanhentuvat seura- ja kurssigraduointioikeudet ovat voimassa vielä vuoden 2017 ajan, ja ne tulee uusia käymällä graduointikoulutus tai vastaavasti Judoliiton valtakunnallinen tekniikkakoulutus vuoden 2017 aikana.

- Vuoden ensimmäinen liittograduointi pidetään alustavan suunnitelman mukaan 25.3.2017 Tampereella ja graduointikoulutus 26.3.2017 niin ikään Tampereella. Seuraavat graduoinnit on alustavasti suunniteltu Kajaaniin kesäkuussa ja Helsinkiin elokuussa.


Ennen uuden vyökoekomission nimittämistä lisätietoja antavat judoliiton puheenjohtaja Marko Laaksonen (040 5684986) sekä Dan-Kollegion puheenjohtaja Peter Mickelsson (050 5377179).


Dan-kollegion vanhemmat sivut

Vanhat sivut löytyvät alla olevasta osoitteesta, siellä on yhtä paljon aktiivista ja ajanmukaista meteriaalia kuin Judoliiton linkissäkin, mutta sen lisäksi sieltä löytyy laajempi kattaus erilaista tietoja sen lisäksi paljon historiaa, suoritettuja vöitä ja tilastoa. Kannattaa käydä tutustumassa.